3_vriendinnen_lachend.jpg 3_vriendinnen_lachend.jpg

Nieuws

Foto opleidingsplek
CJG-Noord Veluwe erkend als praktijkopleidingsinstelling orthopedagoog-generalist CJG-Noord Veluwe heeft de definitieve erkenning ontvangen van KING Nascholingen als praktijkopleidingsinstelling voor de opleiding tot orthopedagoog-generalist (OG). Hiermee is CJG-Noord Veluwe officieel erkend om orthopedagogen op te leiden tot orthopedagoog-generalist.
Lees meer
halve marathon Harderwijk
Halve Marathon Harderwijk 2024 Onze collega's vertegenwoordigden het CJG tijdens de recente hardloopwedstrijd!
Lees meer
Wachttijd
Wachttijd CJG Je bent van harte welkom om je vragen over opgroeien, opvoeden en gezondheid aan ons te stellen. Als gevolg van vacatures, ziekte en omdat we jeugdhulp van goede kwaliteit willen leveren, is de wachttijd voor jeugdhulp op dit moment langer dan we zouden willen. We vragen begrip voor het feit dat niet alles direct optimaal kan worden opgepakt. We werken er hard aan om die wachttijd weer terug te brengen.
Lees meer
Fact
Fact Jeugd Noord-veluwe Het team FACT Jeugd Noord-Veluwe kan jou helpen als jij het gevoel hebt op meerdere plekken in je leven te zijn vastgelopen.
Lees meer
online
Online Workshop: Omgaan met emoties van tieners Heb jij ook wel eens het gevoel dat je 10 keer moet vragen of je tiener nu eindelijk eens zijn schoenen opruimt? Of vraag je je af hoe je moet reageren als je tiener boos is? Of wat je kan doen als je tiener zich somber voelt? Heb je behoefte aan praktisch advies?
Lees meer
12+.jpg
Praten met je kind over de oorlog Vanuit het NJI worden er tips gegeven hoe je om kan gaan met de vragen en zorgen die je kind heeft over de oorlog .
Lees meer
triple ppppppp.jpg
Oudercursus; Positief Opvoeden Als het over het opvoeden van kinderen gaat, heeft iedereen een mening. Maar hoe weet je wat voor jou werkt en wat bij je past? Deze cursus helpt je daarbij, zonder voor jou te bepalen hoe goed opvoeden eruit moet zien. Samen met andere ouders bespreek je allerlei thema’s rondom de opvoeding. Je deelt ervaringen, krijgt tips en trucs en krijgt handvatten.
Lees meer
Brussengroep foto.PNG
Brussengroep Ben jij jonge mantelzorger en heb jij een broer of zus met bijvoorbeeld ADHD, Autisme, Syndroom van Down of een andere beperking? Dan is de Brussengroep misschien iets voor jou!
Lees meer
voorstellen.jpg
Even voorstellen.... Vanaf oktober loopt Daphne stage bij het CJG Nunspeet. Hierbij een kijkje achter de schermen...
Lees meer
Janine Benjamins.jpg
Janine Benjamins wint Flora van Laar-prijs 2021 Op 19 november is tijdens de AJN-dag van AJN Jeugdartsen Nederland bekendgemaakt dat Janine Benjamins de Flora van Laar-prijs heeft gewonnen. De Flora van Laar-prijs wordt tweejaarlijkse uitgereikt om talent en vernieuwend onderzoek op het gebied van de Jeugdgezondheidszorg te stimuleren.
Lees meer
gesloten
Donderdag 25 november Op donderdag 25 november is het CJG Nunspeet gesloten.
Lees meer
kerst
Gewijzigde openingstijden kerstvakantie Het CJG is in de kerstvakantie gewijzigd geopend.
Lees meer
kindermonitor.jpg
Kindermonitor! Help mee en vul de vragenlijst in Heb jij ook de uitnodiging van de GGD voor de Kindermonitor in de brievenbus gekregen? Help dan ook mee en vul de vragenlijst in! Ongeveer 30.000 ouders in de regio ontvingen een uitnodiging. Met de Kindermonitor onderzoekt GGD Noord- en Oost-Gelderland hoe het gaat met kinderen van 0 - 12 jaar. Meer weten over de Kindermonitor? www.ggdnog.nl/kindermonitor-2021
Lees meer
corona-5086496_960_720.jpg
Coronavirus en jouw afspraak bij het CJG: update 20-12-2021 Het kabinet heeft deze week extra maatregelen aangekondigd, gezien de oplopende coronabesmettingen van de afgelopen periode. Dit heeft verder geen gevolgen voor de werkwijze van het CJG, met uitzondering van het gebruik van mondkapjes. In lijn met de landelijke maatregelen verzoeken we je vanaf maandag 9 november een mondkapje te dragen als je ons bezoekt. Onderstaand vind je alle verdere informatie over onze werkwijze rondom corona.
Lees meer
verkoudheid
Corona-maatregelen binnen het CJG Vanaf 25 september a.s. zijn er in Nederland verdere versoepelingen in de coronamaatregelen. Het blijft balanceren, want het virus is niet weg. Voor ons staat voorop dat we de veiligheid van cliënten en collega’s zoveel mogelijk willen blijven garanderen. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven, ook tijdens een bezoek aan het CJG. Als CJG hanteren we daarom voorlopig onze huidige, aangepaste werkwijze
Lees meer
tactus help mijn kind kan niet zonder.jpg
Cursus: Help, mijn kind kan niet zonder! Veel ouders met kinderen met een middelenprobleem voelen zich machteloos. Ze hebben vaak het gevoel het gedrag van hun kind niet bij te kunnen sturen. Dit kost veel energie, slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. De oudercursus ‘Help mijn kind kan niet zonder!’ van Tactus helpt ouders en opvoeders de regie weer in handen te krijgen en zich minder machteloos te voelen.
Lees meer
Brussen_qgXJ2Zt.original.jpg
Brussengroep voor kinderen met een bijzondere broer of zus Ben jij een jonge mantelzorger en heb jij een broer of zus met bijvoorbeeld ADHD, Autisme, Syndroom van Down, of een andere beperking? Dan is de Brussengroep misschien iets voor jou! Het kan soms best eens ingewikkeld zijn als je broer of zus ‘anders’ is. In de Brussengroep ontmoet je andere kinderen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Je krijgt tips over hoe je met de situatie thuis om kunt gaan.
Lees meer
moitor .jpg
De Kindermonitor is gestart! Dit najaar voert de GGD in samenwerking met Yunio, Icare JGZ, Vérian en het CJG Apeldoorn een groot onderzoek uit naar de gezondheid en leefstijl van kinderen tussen de 0 en 12 jaar.
Lees meer
Scheiding kind
De dag van de scheiding Vandaag is het de dag van de scheiding. We willen dan ook wat extra aandacht besteden aan dit onderwerp. Elk jaar krijgen namelijk veel kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden en dat is niet niks.
Lees meer
Sorry we zijn gesloten
CJG Nunspeet is op 7 september gesloten Het CJG Nunspeet is op 7 september gesloten.
Lees meer
blog foto.jpg
Blog: Anders ga jij toch vast lopend naar huis “Anders ga jij toch vast lopend naar huis.” Dat zei ik tegen Kick toen ik met hem stond te wachten op zijn broer bij school. Dom natuurlijk. Heel even verloor ik mijn geduld en vergat ik dat hij alles letterlijk neemt. Veel mensen met ASS hebben deze eigenschap. Kick ook.
Lees meer
GGDNOG
Training: Alles op zijn KOPP! In september starten Steunpunt Mantelzorg Nunspeet en Tactus met een doe-praatgroep voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar waarvan één of beide ouders een psychische- en of verslavingsproblematiek heeft (gehad).
Lees meer
zomer.jpeg
Gewijzigde openingstijden zomervakantie Het CJG is in de zomervakantie beperkt geopend.
Lees meer
jongen_met_ouders_bij_ontbijt.jpg
Woord van dank aan alle ouders De meeste ouders komen naar het CJG in de verwachting dat ze met een vraag of een kwestie geholpen worden. Maar ouders, heeft u er weleens over nagedacht dat u ons ook helpt?
Lees meer
chat.jpg
CJG’s Noord-Veluwe vanaf nu ook bereikbaar via livechat! Vanaf 17 mei zijn we bereikbaar via de livechat! Je kunt ons op werkdagen tussen 19 en 21 uur via deze chat bereiken en je vragen stellen.
Lees meer
afbeelding.jpg
Piep zei de muis Soms zijn er situaties in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een ouder die ziek is, een scheiding, verdriet, ruzie of geweld. Herkent u dit? Mogelijk kan uw kind dan een steuntje in de rug gebruiken.
Lees meer
laptopopbank.jpg
Blog: Het Schrijvmeisje 'Achter de schermen' Een nieuwe blog van een moeder met twee tienerzonen.
Lees meer
Q4C
Goede jeugdhulp maak je samen! Goede jeugdhulp maak je samen en daarom willen we graag weten wat jullie vinden van het contact dat jullie, jij of je kind met ons CJG hebt gehad. Sinds enkele jaren vragen wíj dat niet aan de ouders, maar bevragen ouders elkaar! Zou jij daarbij willen helpen?
Lees meer
NVA autismeweek
De Autismeweek - 27 maart t/m 2 april De week van 27 maart t/m 2 april staat in het teken van autisme. In deze week zijn er een aantal activiteiten georganiseerd rondom Autisme. Kijk hier voor meer informatie.
Lees meer
Aangepaste openingstijden
Aangepaste openingstijden - maand Mei In de maand mei is het CJG op feestdagen gesloten. Kijk hier voor meer informatie over de openingstijden.
Lees meer
Aangepaste openingstijden
Aangepaste openingstijden - maand April In de maand april is het CJG op feestdagen gesloten. Kijk hier voor meer informatie over de openingstijden.
Lees meer
Carrousel-WeekvdLentekriebels_620x300_ashx_.jpg
Week van de Lentekriebels De Week van de Lentekriebels is een jaarlijkse projectweek voor het basisonderwijs over relaties en seksualiteit. Voor scholen is het een laagdrempelige manier om kennis te maken met het geven van lessen relationele en seksuele vorming. Als ouder speel je ook een belangrijke rol in de seksuele opvoeding van je kind. Toch is het niet altijd gemakkelijk om met je kind over seksualiteit te praten.
Lees meer
Zwangere buik
Maternale kinkhoestvaccinatie op 25 februari geannuleerd De maternale kinkhoestvaccinatie op 25 februari is geannuleerd.
Lees meer
blog foto.jpg
Blog: Wat is een kwetsbaar kind? Deze vraag laat mij maar niet los de laatste tijd. Sinds 16 december zijn alle scholen dicht om het aantal corona besmettingen te laten dalen. In eerste instantie volgens mij ingegeven door het feit dat ouders veel meer naar kantoor blijven gaan dan tijdens de eerste lockdown in het voorjaar. Het is toch verschrikkelijk dat kinderen moeten leiden onder volwassenen die het thuiswerken niet zien zitten of door werkgevers die eisen dat hun werknemers naar kantoor komen?!
Lees meer
Zwangere buik
Maternale kinkhoestvaccinatie op 28 januari geannuleerd De maternale kinkhoestvaccinatie op 28 januari is geannuleerd.
Lees meer
banner tienermeisje koptelefoon.jpg
Ouders met invloed! In de strijd tegen middelengebruik richt de gemeente Nunspeet zich op de ouders. De nieuwe website is gericht om bewustwording en kennis bij ouders te vergroten.
Lees meer
kerst
Aangepaste bereikbaarheid CJG Nunspeet In de kerstvakantie is het CJG Nunspeet telefonisch aangepast bereikbaar.
Lees meer
banner tienermeisje koptelefoon.jpg
Grip op je D!p Ben je tussen de 16 en 25 jaar en zit je al een tijdje niet zo lekker in je vel? Wil je daar iets aan doen? Volg dan de cursus "Grip op je D!p".
Lees meer
Meldcode-huiselijk-geweld-kindermishandeling-e1400193109103.jpg
Kindermishandeling. Dichterbij dan je denkt. Het woord klinkt zo groots. Is het echt zo groots en ver weg? “Ik mishandel mijn kind niet. Een schop onder de kont of een pak slaag heeft hij af en toe nodig. Zo erg is dat niet. Had ik vroeger ook nodig. Als hij nou gewoon luistert, dan hoeven we dit niet te doen. Hij krijgt gewoon netjes te eten en heeft een dak boven z’n hoofd. Hij heeft het eigenlijk goed voor elkaar hier. Als je weet wat er gebeurt bij dat andere gezin. Dat is pas erg”.
Lees meer
GEM 20352 Socials pleegzorg FB 1.jpg
Online informatieavond over pleegzorg Is er aan uw keukentafel nog een plekje vrij?
Lees meer
Blog Samen Spelen.png
Blog: Samen spelen Tijdens het schrijven van dit blog, moest ik denken aan het liedje wat ik vroeger leerde op school: ook al zijn we nog maar klein, samen spelen is pas fijn. We weten allemaal hoe belangrijk het is voor kinderen om (samen) te spelen. Spel heeft een belangrijke plek in de ontwikkeling van een kind. Al spelende wordt de wereld ontdekt.
Lees meer
foto blog Harderwijk.jpg
Blog: Wie het weet mag het zeggen! September 2020 stond voor deur. Gelukkig bleef het zonnetje nog even flink schijnen, maar de vakantie (in eigen land) was toch echt voorbij. De eerste schooldag diende zich aan....
Lees meer
klokje
Wijziging inloop CJG Nunspeet Vanwege de huidige maatregelen rondom het Coronavirus is de inloop van het CJG Nunspeet voor onbepaalde tijd gesloten.
Lees meer
Week van de Opvoeding 2018
Blog: Ervaringsverhaal van ouders Jose en Gert schrijven in deze blog dat door een handreiking van de oudercursus de maaltijden weer een gezellig en leuk gezinsmoment is.
Lees meer
logo week van de opvoeding 2017
Week van de opvoeding Deze week is het de week van de opvoeding. Dit jaar gaat het over 'Staan en Opvallen'. Opvoeden is hard werken. Soms gaat het met vallen en opstaan. Maar het is vooral ook genieten. Daarom zeggen we ‘Staan en Opvallen’. Het NJI heeft een inspirerende poster gemaakt met leuke activiteiten.
Lees meer
Week van de opvoeding
CJG Nunspeet organiseert een Webinar - Positief Opvoeden Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de Week van de Opvoeding in het teken van opvoeden en ouderschap. De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals.
Lees meer
knipsel alles is anders.PNG
Start cursus: 'Alles is anders' Ben je na de scheiding van je ouders verdrietig, in de war of boos? In deze groep praat je daar met andere kinderen over. Ook tekenen en schrijven helpt om dingen die je voelt kwijt te kunnen. In oktober start de cursus 'Alles is anders'.
Lees meer
Scheiding kind
Brief aan alle gescheiden ouders van Nunspeet Op 11 september is het de dag van de scheiding. Villa Pinedo heeft samen met kinderen een brief opgesteld aan alle gescheiden ouders van Nederland.
Lees meer
zwangere buik.jpg
Maternale kinkhoestvaccinatie Op 24 september zal de maternale kinkhoestvaccinatie niet plaats vinden.
Lees meer
tactus help mijn kind kan niet zonder.jpg
Start cursus: 'Help mijn kind kan niet zonder' Veel ouders met kinderen met een middelenprobleem voelen zich machteloos. Ze hebben vaak het gevoel het gedrag van hun kind niet bij te kunnen sturen. Dit kost veel energie, slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. De oudercursus ‘Help mijn kind kan niet zonder!’ van Tactus helpt ouders en opvoeders de regie weer in handen te krijgen en zich minder machteloos te voelen.
Lees meer
Coronavirus.jpg
Je kind laten testen op corona. Hoe werkt het? Hoe ga je om met de gevolgen van het coronavirus? Het NJI heeft de verschillende informatie op een rijtje gezet. Lees hier meer...
Lees meer
Blog Coronatijd.jpg
Blog: "Ons leven in Coronatijd" En toen was het ineens zover. De lockdown in Nederland. Scholen werden gesloten en we werden gesommeerd thuis te werken. Dat was even schrikken zeg!
Lees meer
Brussen.jpg
Meld je aan voor de nieuwe Brussengroep Ben jij jonge mantelzorger en heb jij een broer of zus met bijvoorbeeld ADHD, Autisme, Syndroom van Down, of een andere beperking? Dan is de Brussengroep misschien iets voor jou!
Lees meer
Aangepaste-openingstijden-voorjaar.jpg
CJG gesloten op 2e pinksterdag Maandag 1 juni is het CJG gesloten. Op dinsdag 2 juni is het CJG telefonisch bereikbaar.
Lees meer
Hemelvaartsdag
Donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) is het CJG gesloten Donderdag 21 mei is het CJG gesloten. Op vrijdag 22 mei is het CJG bereikbaar.
Lees meer
verkoudheid
Update: coronavirus en jouw afspraak bij het CJG Vanwege het coronavirus is onze dienstverlening anders dan je van ons gewend bent. De coronamaatregelen worden iets soepeler, maar het is overduidelijk dat we nog wel even te maken houden met de 1,5 meter-samenleving. Alleen zo krijgen we het coronavirus onder controle. Icare JGZ blijft daarom de komende tijd werken volgens een aangepaste werkwijze. We hebben aanvullend daarop een paar kleine wijzigingen doorgevoerd. Onderstaand lees je wat dit voor jou en je kind betekent.
Lees meer
Foto blogg pregnant_ (002).jpg
Blog: Prezorg Lees hier de blog over extra steun tijdens de zwangerschap
Lees meer
Meivakantie.jpg
Staycation 2020: tips en activiteiten
Lees meer
Aangepaste openingstijden
Gewijzigde openingstijden Op maandag 27 april en op dinsdag 5 mei is het CJG gesloten.
Lees meer
handen wassen.jpg
Corona en niet naar school, hoe ga je daar thuis mee om? Er komt als ouder  veel op je af nu de scholen dicht zijn tot in ieder geval 28 april en de meivakantie die daarop volgt. Thuis werken en kinderen die begeleiding nodig hebben bij hun schoolwerk. Maar ook kinderen en pubers die zich vervelen, vragen stellen en informatie willen. Deze periode vraagt veel van je geduld en oplossend vermogen. Je zoon of dochter moet ook wennen aan de nieuwe situatie. Het gedrag kan daardoor anders kan zijn dan je gewend bent .
Lees meer
banner kind kleurpotloden.jpg
Tips en Tricks voor onderwijs in de thuissituatie De Corona-crisis zorgt voor grote problemen, ook voor scholen. Maar het onderwijs gaat gewoon door, vooral op afstand. Via huiswerk-pakketten, zorgvuldig door leraren in elkaar gezet, tot lessen via internet. De scholen doen hun werk, maar kunnen niet zonder de hulp van ouders. Ouders zijn de nieuwe onderwijsassistenten. Ga er maar aanstaan.
Lees meer
banner kind spelend blokken.jpg
Wat als spanningen thuis oplopen door het coronavirus? Het zijn onzekere tijden. Niemand weet welke gevolgen het coronavirus precies gaat hebben en hoe lang het gaat duren. Kinderen, jongeren en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen, wat weer van invloed is op je draagkracht. Zeker als er geen afleiding is door bijvoorbeeld sport en sociale activiteiten.
Lees meer
voetbal.jpg
Blog: ASS en AJAX Mijn zoon Kick zit sinds dit schooljaar in groep 1 van het speciaal onderwijs. Vanwege zijn ASS en ontwikkelingsachterstand heeft hij baat bij veel structuur, kleine klassen en één op één begeleiding. Na een half jaar kreeg hij z’n eerste rapport mee.
Lees meer
113  Zelfmoordpreventie
Blog: Zelfmoord onder jongeren Zelfmoord is al jaren de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren. Een zwaar onderwerp waarbij jongeren, maar ook hun ouders en professionals zich vaak ongemakkelijk en machteloos bij voelen. We vinden het moeilijk om hierover met jongeren in gesprek te gaan, omdat we de ingewikkelde processen die aan zelfmoordgedachten ten grondslag liggen, onvoldoende begrijpen. Professionals vragen zich dan, net als bij signalen van kindermishandeling, af of ze schade kunnen berokkenen wanneer ze ernaar vragen. En dus gebeurt het niet, of mist men de signalen (Augeo januari 2020).
Lees meer
Q4C
Help jij mee om de Jeugdhulp in Nunspeet nóg verder te verbeteren? Wat vinden jullie van de Jeugdhulp in Nunspeet? Wat gaat er goed en wat kunnen we anders doen? Om de kwaliteit van goede jeugdhulp vast te stellen gebruiken wij Q4C: Quality for Children. Wil jij ons helpen?
Lees meer
FAC_logo2014_rgb_NOORD-VELUWE_blauw_pos01 (002).png
Jeugdzorgorganisaties bundelen krachten in FACT Jeugd Noord-Veluwe Vier jeugdzorgorganisaties werken vanaf februari samen in FACT Jeugd Noord-Veluwe. Het gaat om ’s Heeren Loo, GGZ Centraal, Het Centrum voor Jeugd en Gezin Noord-Veluwe en Accare. Het FACT team biedt hulp en psychiatrische behandeling aan jongeren met complexe problematiek en problemen op diverse levensgebieden. Omdat de deelnemende organisaties vanuit één team werken en elkaars expertise op elk moment kunnen inzetten is de hulp krachtig en doeltreffend.
Lees meer
gezond tussend'ooren.png
Ontmoet mama 2020 Een gratis inloopochtend waar (toekomstige) ouders elkaar kunnen ontmoeten en informatie kunnen vinden en delen.
Lees meer
VacatureWeWantYou
Vacatures CJG Harderwijk: meerdere Jeugd- en gezinswerkers gezocht Bekijk hier de Jeugd- en gezinswerker vacatures bij het CJG Harderwijk!
Lees meer
zwangere buik.jpg
Maternale kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen vanaf 22 weken Vanaf 16 december 2019 kunnen zwangeren die het derde trimester van hun zwangerschap zitten tijdens ons inloopspreekuur op donderdagen terecht voor de maternale kinkhoestvaccinatie.
Lees meer
Laptop
Vanaf 9 september zijn we gestart met het nieuwe Jeugddossier! Het nieuwe jeugddossier is er voor alle kinderen uit de gemeente Nunspeet.
Lees meer
Kinderen
Kr8kidzz ervaring Emma heeft Kr8kidzz gevolgd, werd gepest en heeft binnen de training geleerd om hier handen en voeten aan te geven. Hierdoor heeft ze een enorme groei doorgemaakt waardoor ze zich nu veel sterker voelt staan ten opzichte van andere pestende kinderen.
Lees meer
banner baby vader moeder.jpg
Baby in zicht Een baby! En dan?! De eerste levensjaren van een kind zijn heel belangrijk voor de band (hechting) tussen jou en je kind.
Lees meer
Kinderen
Jeugddossier Noord-Veluwe Vanaf 9 september is er een nieuw Jeugddossier voor alle kinderen op de Noord-Veluwe.
Lees meer
Q4C
Meedenkers voor ons kwaliteitsonderzoek gezocht! Help jij ons om onze ondersteuning nóg verder te verbeteren?
Lees meer
Q4C
Cliëntinspecteur worden? Bekijk het filmpje. Cliëntinspecteur worden? Bekijk het filmpje.
Lees meer
vader_en_zoon_voorin_auto.jpg
Weet jij het CJG te vinden? Weet jij waar het CJG zit en hoe het er daar uit ziet?
Lees meer
Zonneschijn
Ervaringsverhaal van een moeder Hier lees je een moedig ervaringsverhaal van een bezorgde moeder die het CJG inschakelt voor ondersteuning. Lees het verhaal hier..!
Lees meer
flyer
Oudercursus Voor ouders en opvoeders met kinderen (12-23 jaar) die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken.
Lees meer
peuter_bij_speelgoedkist
Blog // april De lente is er...... dus opruimen maar......wat kun je hierin van je eigen kinderen verwachten?
Lees meer
banner tienermeisje telefoon.jpg
Brussengroep Voor kinderen met een bijzondere broer of zus. Ben jij jonge mantelzorger en heb jij een broer of zus met bijvoorbeeld ADHD, Autisme, Syndroom van Down of een andere beperking?
Lees meer
Blog: Op school praten over seksualiteit… Is dat echt nodig?
Blog: Op school praten over seksualiteit… Is dat echt nodig? Op school praten over seksualiteit… Is dat echt nodig? Als je als ouder met je kind praat over seksualiteit, is dat goed voor je kind. Dat is in ieder geval wat onderzoek laat zien. Tegenwoordig is het zo dat ook de basisschool verplicht aandacht moet geven aan seksualiteit. Maar dat kan best even wennen zijn.
Lees meer
banner tienerjongens container.jpg
Van hulpverlener tot brandweerhond Kennen jullie brandweerman Sam? Thuis wordt dit eindeloos bekeken op de tv, en natuurlijk op allerlei manieren nagespeeld. De afgelopen week voelde ik me ook een beetje onderdeel van het team van brandweerman Sam, lees mee waarom.
Lees meer
Blog leven met autisme schaap
Blog - Leven met autisme Een moeder deelt haar ervaringen die zij heeft opgedaan met haar zoon. Haar zoon is autistisch.
Lees meer
Heb je een vraag? Bel ons op 0341 - 799 902 of neem online contact op