moeder_en_dochter_lachend_op_strand.jpg moeder_en_dochter_lachend_op_strand.jpg

Cursussen

We geven regelmatig cursussen over alles wat met opvoeden en opgroeien te maken heeft. Bijvoorbeeld over hoe je met emoties van je pittige peuter of puber omgaat. En voor kinderen en jongeren die lekkerder in hun vel willen zitten. Meedoen is meestal gratis.

Voor ouders
Oudercursus Positief opvoeden (februari 2024)

Opvoeden is leuk maar soms ook lastig. Wat doe je als je kind slecht luistert? Driftig of juist verdrietig is? Deze opvoedcursus geeft je dé tips.

Cursus: Piep zei de Muis

Soms zijn er situaties in een gezin die spanning en stress opleveren. Een ouder die ziek is of een scheiding. Ook corona heeft veel van ouders en kinderen gevraagd. Herkent u dit? Mogelijk kan uw kind dan een steuntje in de rug gebruiken.

Peuter in zicht

Opvoeden betekent dat je als ouder meegroeit met de ontwikkeling van je kind. Je sluit aan bij wat je kind al kan of juist moet leren. In de peutertijd verandert er veel. Je kind kan steeds meer dingen zelf en gaat graag op onderzoek uit. En: krijgt een heel duidelijke eigen wil. Dit is mooi, maar soms niet altijd makkelijk voor ouders.

Start training 'Alles op zijn KOPP!'

Training voor jongeren van 12+ van ouders met psychische problemen en/of een verslaving

Voor ouders
Baby in zicht

Een baby! En dan?! De eerste levensjaren van een kind zijn heel belangrijk voor de band (hechting) tussen jou en je kind.

Voor kinderen
Brussengroep

Ben jij jonge mantelzorger en heb jij een broer of zus met bijvoorbeeld ADHD, Autisme, Syndroom van Down of een andere beperking? Dan is de Brussengroep misschien iets voor jou!

Voor kinderen
Alles is anders

Zit je op de basisschool en zijn je ouders gescheiden? Misschien begrijp je niet waarom. Of denk je dat het jouw schuld is. Erover praten, tekenen en schrijven helpt.

Voor ouders
Online cursus positief opvoeden

Opvoedproblemen op tijd oplossen? Dat leer je in deze cursus die je gewoon thuis, op je pc of tablet kan doen.

Heb je een vraag? Bel ons op 0341 - 799 902 of neem online contact op