Goede jeugdhulp maak je samen!

Aan alle ouders van de gemeente Nunspeet,

Goede jeugdhulp maak je samen en daarom willen we graag weten wat jullie vinden van het contact dat jullie, jij of je kind met ons CJG hebt gehad. Sinds enkele jaren vragen wíj dat niet aan de ouders, maar bevragen ouders elkaar! Ouders vertellen andere ouders wellicht meer dan een professional en je hebt als ouder vaak goede ideeën waar wij niet op komen. Zou jij daarbij willen helpen? Wil jij met andere ouders in gesprek over wat zij vinden van ons CJG?

Wat ga je doen wanneer jij ouders vragen gaat stellen?

  1. Je maakt met andere ouders een eigen vragenlijst, we noemen jullie de cliëntinspecteurs! (sessie 1)
  2. Je krijgt een korte training over hoe je vragen kunt stellen. (sessie 1)
  3. Je gaat met andere ouders in groepsgesprek om antwoord te krijgen op jullie vragen. (sessie 2)
  4. Daarna ga je samen met de andere cliëntinspecteurs op een creatieve manier conclusies, tips en adviezen opstellen voor ons CJG. (sessie 3)
  5. Deze deel je met ons CJG-team en andere geïnteresseerden. Hoe? Dat is aan jou en de andere cliëntinspecteurs! (sessie 4)

Er is een onafhankelijke begeleider die de gesprekken begeleidt en jullie veel werk uit handen neemt. Daarnaast werven wij als CJG de ouders met wie jullie tijdens het groepsgesprek gaan praten over hun ervaringen met ons CJG . Ook zorgen wij ervoor dat jullie met deze mensen in contact komen.

Donderdag 3 juni aanstaande staat de eerste sessie gepland. Deze vindt online plaats van 19-21u. De andere 3 sessies vinden ook digitaal plaats van 19-21u. en zijn op donderdag 10 juni, donderdag 24 juni en donderdag 15 juli.

De totale tijdsinvestering voor deze avonden is ongeveer 8 à 10u. Hiervoor krijg je een deelnamecertificaat en een waardering van € 70,00 in de vorm van een cadeaukaart naar keuze. Daarnaast leer je veel en zorg je door jouw bijdrage dat ons CJG nóg verder kan verbeteren.

Meedoen, maar anders? Je wilt graag je ervaring delen? Dat is ook zeer welkom!

Naast cliëntinspecteurs hebben we ook ouders nodig die ervaring hebben met ons CJG en tijdens het groepsgesprek op 10 juni deze ervaringen willen delen.

Heb je belangstelling, wil je meedoen of heb je behoefte aan nog wat meer informatie, dan kun je bellen of mailen met;

Tanja van Leerdam

Mobiel: 06- 13967746

E-mail: t.vanleerdam@cjgnunspeet.nl

Hermien Morrison

Mobiel: 06- 13968397

E-mail: h.morrison@cjgnunspeet.nl

Marieke Wind

Mobiel: 06- 82508664

E-mail: m.wind@cjgnunspeet.nl