Even voorstellen....

Beste lezer, allereerst wat fijn dat u onze pagina hebt gevonden! Hopelijk heeft of kunt u er veel nuttige dingen vanaf halen.

Ik zal mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Daphne van Beekhuizen en ik ben 20 jaar oud. Ik woon in het prachtige Harderwijk. Daarnaast studeer ik social work, met de verdieping op jeugd. Ik heb voor de verdieping op het profiel jeugd gekozen, omdat ik echt dol ben op kinderen. Momenteel zit ik in mijn derde jaar en hiervoor moest ik een jaar stagelopen. U raadt het misschien al, maar ik loop stage hier bij het CJG in Nunspeet.

Zoals ik net al zei ben ik 20 jaar oud, of na ja 20 jaar jong. Ik ben sta nog helemaal aan het begin van mijn “carrière”, en wil daarom nog graag veel leren. Hier bij het CJG liggen voor mij veel kansen om te leren. Het is mega divers, en dat maakt het heel leerzaam en boeiend. Ik vind het heel interessant waarom mensen doen zoals ze doen en wat maakt dat ze dat nou wel of niet doen, die interesse sluit heel erg aan bij de werkwijze van het CJG. Wat ik hier leer is dat het belangrijk is om het hele plaatje helder krijgen, want dan kan je pas de bijpassende hulp bieden.

Daarnaast wordt niet alleen naar het kind gekeken maar ook naar zijn omgeving. Een kind doet zoals het doet ook door bijvoorbeeld ervaringen, ouders, school en nog veel meer dingen. Het is belangrijk om te kijken naar wat dat dan allemaal is en wat voor invloed dat op het kind heeft, en hier binnen het CJG wordt heel erg gekeken naar ook het hele netwerk en hoe dit ondersteuning kan bieden. Ouders krijgen ook echt eigen regie, zij zijn tenslotte de professional over hun eigen kind. Er wordt gekeken wat zij fijn vinden en wat voor hun passend is, en dit zie ik als een heel mooi iets.

Al met al heb ik mijn afgelopen 2 maanden als heel fijn ervaren. Ook mijn collega’s hebben hier veel aan bijgedragen. Ik word bij veel dingen betrokken en krijg hierin de ruimte om te oefenen en mee te denken. Dus ook echt een dikke duim voor mij collega’s.

Daphne