Vacature Jeugd- en Gezinswerker CJG Elburg

Het CJG is er voor alle vragen op het gebied van opvoeden, opgroeien en gezondheid. Wij ondersteunen daarbij zo kort als kan en zo lang als nodig en zijn het aanspreekpunt voor professionals en ieder ander die betrokken is bij dit soort vragen en je kennis nodig hebben. Het familiegroepsplan is de basis van ons handelen. De Jeugd- en gezinswerker kan methodisch én getransformeerd werken, heeft kennis over de ontwikkeling van kinderen en het begeleiden ouders en ieder ander die betrokken is bij deze ouders/gezinnen. Daarbij ontwikkelt de jeugd- en gezinswerker zich tot een gespecialiseerde generalist op verschillende thema’s, zoals kinderen en echtscheiding, groepstrainingen, enzovoorts. Wanneer specialistische hulp moet worden geregeld kom je samen met ouders/opvoeders tot een passend plan waarvoor je dan een verleningsbesluit moet kunnen schrijven. Ook heeft het CJG een preventietaak binnen de gemeente. Wij zetten daarvoor naast jeugd- en gezinswerkers, de jeugdgezondheidszorg van Icare en GGD in.

Om deze ambitie waar te maken, is het Centrum voor Jeugd en Gezin in Elburg op zoek naar een

enthousiaste jeugd- en gezinswerker

(32 - 36 uur per week)

Ingangsdatum zo spoedig mogelijk

Functie-eisen: opleidingsniveau HBO (SPH, MWD, HBO pedagogiek)

Werkervaring: ruime ervaring binnen het jeugddomein en gedegen kennis van ontwikkeling van kinderen en jeugdigen en het ondersteunen van gezinnen, liefst (ook) met ervaring met complexe casuïstiek. Ervaring met jeugdbescherming, veiligheidsvragen en Veilig Thuis is een pré.

Overige vereisten: Je bent open, transparant, staat open voor ideeën van anderen en bent nieuwsgierig naar hun beweegredenen.

Je kunt taakgericht werken, je bent analytisch en durft de tijd te nemen collega’s te helpen de goede dingen te doen en te doen wat nodig is.

Recente Verklaring Omtrent Gedrag

Registratie in Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)

Werkdagen: In verband met de werkverdeling in de CJG’s verwachten we dat je in principe op alle werkdagen kunt werken en minimaal 24 uur per week beschikbaar bent.

Standplaats: Het lokale CJG, maar werkzaamheden worden bij voorkeur in de leefomgeving van degene die onze dienstverlening vraagt, uitgevoerd.

Werkgever: Stichting Jeugd Noord Veluwe (één van de drie CJG partners)

De Stichting Jeugd Noord-Veluwe hanteert de cao Jeugdzorg en deze functie is ingedeeld in schaal 9. We bieden een deskundig en enthousiast samen-organiserend team met leuke collega’s, een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, in een functie met veel variatie en mogelijkheden om je deskundigheid te vergroten.

Stuur je CV en motivatie uiterlijk maandag 13 september naar Wim van Oostende (directeur algemene zaken Stichting Jeugd Noord-Veluwe) via sollicitatie@cjgnoordveluwe.nl. Mocht je op 16 september nog geen bericht van ons hebben gehad dan is je brief niet geselecteerd. Wil je een ontvangstbevestiging op jouw mail, stel dat dan in bij “opties” in Outlook. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 20 september.

Acquisitie naar aanleiding van deze oproep wordt niet op prijs gesteld.

Vacature Elburg aug 2021