Home >  Peuter >  Gezondheid en voeding >  Medicijnen

Medicijnen

Medicijnen zijn er om te gebruiken als je ziek bent en er geen andere oplossing is om de pijn te verlichten of de koorts of infectie te bestrijden. Dit geldt voor volwassenen net zozeer als voor kinderen.

Reguliere medicijnen

Soms twijfelen ouders of en in welke dosering ze hun kind zelf een regulier medicijn zullen geven (zoals paracetamol). Die twijfel is terecht: kinderen zijn kleiner, lichter en reageren meestal heftiger op medicijnen dan volwassenen. Doseringen moeten dus aangepast worden.

Huismiddeltjes

Bij eenvoudige klachten als een verstopte neus of een zere keel zullen veel ouders de voorkeur geven aan huismiddeltjes en niet meteen met neusdruppels of hoestdrankjes van de apotheek beginnen. Ook homeopathische middelen zijn bij ouders erg in trek, omdat deze middelen minder agressief lijken te werken.

Voorgeschreven medicatie

Als kinderen ernstig ziek zijn en zwaardere medicijnen slikken, is het belangrijk om extra goed te letten op de invloed van die medicijnen. Sommige medicijnen hebben zelfs een verslavende werking en vaak zijn de effecten op de lange termijn niet bekend. Als je hier bezorgd over bent, overleg dan met de huisarts of specialist die het medicijn voorschrijft.

 

Keurmerk

Bron: Medicijnen

Geef uw mening over deze informatie

info Uw mening wordt verstuurd naar de webbeheerder van deze website. De webbeheerder kan contact met u opnemen wanneer u hiervoor kiest, maar is hiertoe niet verplicht.

Wanneer u een persoonlijke vraag heeft kunt u het contactformulier invullen.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult


Of vraag het Else, onze virtuele medewerker!

Organisaties

  • Apotheek

    Toon op kaart